top of page
GOPR1801.JPG

Offroad training motor

Back To Basic

Travel beyond your wildest dreams

Tijdens de reizen van Back to Basic Travels ga je met ons mee de natuur in, van de gebaande paden af, de onverharde wegen op. We organiseren niet alleen reizen in Nederland en België, maar ook door Italië en Frankrijk. Voor 2024 voegen we landen als  Spanje, Andorra en Griekenland toe aan onze bestemmingen. Onze reizen zijn altijd onder begeleiding van een rasechte avonturier met een passie voor survivallen. Lijkt zo’n avontuur op de motor je wel wat, maar ben je nog maar een beginner wanneer het aankomt op het off road rijden? Geen zorgen. Meld je in dat geval aan voor een van onze classes, waarin je een offroad training volgt. Zo stomen wij je klaar voor een avontuur door de ongerepte natuur van Europa.

 

Motor instructie krijgen van een professional

Ga bijvoorbeeld mee op offroad training door Brabant en België. In deze regio hebben wij een route uitgestippeld waarmee je een uitstekende offroad training op de motor kunt krijgen. Tijdens de rit laten we je kennismaken met de verschillende soorten terreinen die je tijdens onze reizen kunt tegenkomen. Denk aan zandgrond, smalle bospaadjes, steile hellingen en af en toe een recht stuk om lekker gas te kunnen geven. Op het parcours dat we aandoen kun je bovendien werken aan je houding, zodat je goed met hoogteverschillen om kunt gaan. Voordat de reis begint, starten we met een kennismaking onder het genot van een kop koffie. Hierbij kun je ook instructies over de motor ontvangen. Tijdens de offroad lessen leer je steeds beter kennen hoe je een motor het beste bestuurt op onverharde wegen.

Offroad motor huren

In de oriëntatiefase naar een passende motor, kunnen wij jou uitstekend op weg helpen. In de offroad wereld is een dual-sport motor een echte krachtpatser waarmee je het zware werk aankunt en door de aanwezigheid van een grote brandstoftank kun je flinke afstanden afleggen. Bij Back To Basic Travels heb je de mogelijkheid om 2 typen dual-sport motoren te huren, namelijk de Yamaha XT660Z en de KTM 640 Adventure LC4. Met beide motoren kun je heel goed uit de voeten op ieder terrein. Het huren van een van deze motoren gaat heel eenvoudig via deze website. Je kunt dan op je huurmotor een geheel verzorgde offroad dag met ons meerijden om zo te ervaren of een dergelijke motor goed bij jou past.

 

Offroad lessen voor een spannende reis

 

Nadat je een van onze offroad lessen hebt gevolgd, ben je klaar voor een van onze grotere reizen. Ga bijvoorbeeld mee over de hoge onverharde bergpassen in de Alpen of rijd door de prachtige bossen van de Ardennen. Op deze website vind je ons huidige programma van reizen voor dit jaar, waarbij we ook altijd aangeven wat de moeilijkheidsgraad per reis is. Verder lees je hier natuurlijk welke kosten er bij elke reis komen kijken en of er speciale eisen zijn waar je motor aan moet voldoen. Onze reizen zijn niet alleen te boeken als groepsreis maar ook  als single ben je meer dan welkom.

 

In onze reizen staat de natuur op nummer één. Samen gaan we echt back to basic: overdag op zoek naar avontuur in prachtige, ongerepte landschappen, ’s nachts overnachten in een tentenkamp onder een mooie sterrenhemel. Je krijgt alvast een voorproefje tijdens onze offroad training voor de motor in de mooie Nederlandse en Belgische natuur en dat smaakt vast naar meer. Zie je jezelf al zitten, motor geparkeerd aan de rand van een adembenemend meer ergens in Frankrijk, kampvuur aan, koud pilsje in de hand na een lange dag rijden door de natuur? Een reis van Back to Basic Travels is er één zoals geen ander.

20220723_111934.jpg
bottom of page