top of page

vr 04 aug

|

Bardonecchia

Off-Road Piëmont Italië

Tijdens deze reis ga je Italië en Frankrijk opnieuw waarnemen! We trekken met een groep van 6 rijders diep de Alpen in en gaan een aantal van de hoogste off-road bergpassen trotseren. Deze reis zit vol ongelofelijke vergezichten, adrenaline en unieke verhalen! Let op! Dit is voor gem/gevorderd!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Off-Road Piëmont Italië
Off-Road Piëmont Italië

Tijd en locatie

2 andere datums

04 aug 2023, 09:30 – 13 aug 2023, 09:30

Bardonecchia, 10052 Bardonecchia, Turijn, Italië

Over de reis

Off-Road Italië.

Dit is het meest avontuurlijke en adembenemende evenement dat Back To Basic Travels te bieden heeft. We rijden door valleien en tunnels, langs bergtoppen en slangenpassen over ruggen op hoogtes van tot bijna 3000m. Dit gaat allemaal plaats vinden waar de Italiaanse Alpen oorspronkelijk zijn gevormd. Dit zorgt voor rotsformaties die je je haast niet kunt voorstellen!

Deze wegen zijn geschikt voor dual-sports, crossmotoren en zelfs de grotere allroad motoren met ervaring. Bij iedere categorie adviseren wij er zeker een set noppenbanden er op te leggen voor dat wij deze kant op gaan!

Let op! Voorafgaand aan dit evenement gaan wij twee keer als groep Off-road rijden om te kijken of jij het in je hebt. Dit gaat ervoor zorgen dat wij als groep op elkaar zijn afgestemd en elkaar vooral kennen!

Deze voortrainingen zijn Inclusief.

Dag 1. (Vr) Heenreis. 

Er moet ongeveer 1000km afgelegd worden om op de bestemming te komen. wij zorgen ervoor dat de meest gunstige route punten en verblijf plaatsen worden aangegeven. 

Dag 2. (Za) Bardonecchia 2.775m

Dit is waar wij verzamelen bij ons eerste verblijf. We zullen elkaar vooraf natuurlijk al kennen omdat we de voortrainingen hebben gehad. Op de eerste dag zullen wij meteen een behoorlijke route rijden welke tot een hoogte van ongeveer 2775m zal komen. We gaan door tunnels en komen langs 4 forten die stuk voor stuk een mooi verhaal vertellen over wat er staande was in de tijd 1915. Er zijn diepe dalingen, stijle stukken, veel haarspeld bochten met eenmaal bovenop hier en daar rotserige stukken. Maar vooral vergezichten die je echt doen verbazen!

Dag 3. (Zo) Oulx 2.993m

Tijdens dag 3 gaan we de hoogste pas van de vakantie trotseren. We zullen op een hoogte van bijna 3 kilometer onze nopafdrukken achterlaten. Dit is een absoluut adembenemende éénrichtingsweg die zowel heen als terug je adrenaline knop omzet. Van een rustig begin naar een uitdagend eind is deze rit voorzien van bos gedeeltes, zanderige paden, kleine bruggen, stenen en kleine kiezels en dit allemaal in combinatie met haarspeld bochten!

Dag 4. (Ma) Suza. 2.567m

Deze dag bestaat uit 2 prachtige passen die je de kleuren en vergezichten van de Italiaanse zomer laten zien. Dit is volgens velen één van de ‘’leukste’’ routes in verband met de overzichtelijkheid en fenomenale bochtenwerk. Gedurende de rit zie je bijna constant waar we heen gaan, de off-road paden wijzen zichzelf kilometers ver aan op de nog te berijden bergen en soms als weer de hoogte in moeten trekken de wolken over de rug van de berg je banden door. 

Niet te vergeten, de wonderen van de duistere en zwartbeslagen bergtoppen en kastelen waar we langskomen tijdens deze dag.

Dag 5. (Di) Valle + Bousson 2.130m

Dagdeel 1.

Deze dag is opgesplitst in 2 routes. Als eerste zullen we door een vallei met waterpassages, bruggen en veel geweldig bochtenwerk moeten rijden om vervolgens onze weg te vervolgen naar een hoogte van 2130m waar je de gehele vallei kunt overzien en je hiervoor zeker een moment wilt nemen! Na een stevige lunch op een van de prachtige locaties zullen we hergroeperen bij de bus om door te rijden naar de volgende route.

Dagdeel 2.

Bij deze route gaan we met de motoren naar 2 unieke en hoge bergrivieren. We komen hier door een heerlijk stukken te rijden met veel variatie in de paden. Dit zal ons bij een aantal uitdagende stukken op de proef stellen maar ons vooral gezamenlijk lekker door laat rijden!

Dag 6. (Wo) Braincon 2.340m

Deze dag rijden we een kleine route naar één van de Franse bergtoppen met prachtige uitzichten en op de punt van de berg een oud fort. We zullen vroeg beginnen zodat we ook weer op tijd terug naar ons verblijf kunnen om de volgende dag te bespreken en niet te vergeten ons wel verdiende rust te pakken met een drankje en een barbeque.

Dag 7. (Do) Les Orres. 2.780m

Deze dag neemt een hoop spanning met zich mee. We zullen over prachtige bergpassen rijden om de weg naar de top te beklimmen. Hier zullen we een tunnel hoog in de Franse Alpen moeten doorkruisen om naar ons eindpunt te rijden. Als deze route gedaan is, gaan de rijders met de motor of eigen vervoer met mij mee. Of zij pakken de door ons aanbevolen route, die je nog wat geweldige geasfalteerde slangenpassen biedt. Om hierna onze weg naar Limone Piëmont te vervolgen.

Dag 8. (Vr) Limone Piëmont 2.239m

De meest bijzondere en adembenemende dag van jouw vakantie in 2023. Neem je fototoestel maar mee want hier ga je versteld van staan! We beginnen vroeg in de ochtend aan onze route. Dit is waar het allemaal begonnen is voor de zogenaamde ‘’Alpen’’. De rotsformaties zijn niet te vergelijken met de Dolomieten of wat je kunt zien op passen zoals de Gavia pass. Nee, dit is een oprecht natuurwonder wat zichzelf ruim 100 miljoen jaar geleden is gaan vormen. 

Dag 9. (Za) Afscheid is het begin van de herinnering!

Op onze laatste dag doen we een groepsactiviteit om onze vakantie goed af te sluiten. Na deze dagen zullen wij elkaar goed kennen en een hoop verhalen hebben samen. We zullen nog een stuk met de motor afleggen om wat laatste foto´s en beelden te maken. Na de activiteit gaan we lunchen in een prachtig stadje genaamd Limone Piëmont. Zodra onze borden en glazen leeg zijn gaan we onze eigen weg terug naar ons mooie kikkerland terug maken! 

Incl.

- Overnachtingen

- Maaltijden

Let op! Dit is een evenement voor gemiddeld of gevorderde rijders!

Wil je meer weten over deze reis? neem dan gerust contact met ons op voor al je vragen.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze  garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Tickets

  • Off-Road Italië

    Tijdens deze reis ga je Italië en Frankrijk vanuit een andere hoek zien. We trekken met een groep van 8 deelnemers diep de Alpen in, en gaan een aantal van de hoogste off-road bergpassen trotseren. Deze reis zit vol spanning, adrenaline en avontuur.

    € 1.399,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page